Kategoriler

Karınca İlaçlama

Yetişkin karınca türleri çeşitli şekil ve boyutlarda gelir, ancak her biri üç farklı koloni kastından biri olacaktır; kraliçeler, işçiler veya erkekler. Kraliçeler, tüm yumurtaları bir kolonide tutan verimli dişilerdir. İşçiler yiyecek toplayan, larvaları besleyen, yuvayı koruyan, koloniyi savunan ve üremeyen kanatsız kadınlardır. Erkek karıncalar kanatlıdır ve tek görevleri, sürülme sürecinde kraliçelerle çiftleşmektir.

Karıncalardan Nasıl Kurtulurum?
Belde İlaçlama Ne Yapıyor.
Belde İlaçlama, karıncaları ve benzeri zararlıları yönetmeye yardımcı olmak için eğitilmiştir. Her bina veya ev farklı olduğundan, Belde İlaçlama teknisyeniniz durumunuz için benzersiz bir program tasarlayacaktır.

Karıncaları evlerden ve binalardan uzak tutmak, tek seferlik bir muamele değil, devam eden bir süreçtir. Belde İlaçlama özel çözümü, üç kritik adımın devam eden bir döngüsüdür. Değerlendirme, Uygulama ve İzleme.

Belde İlaçlama karıncaları yerinde tutmak için doğru çözümü sağlayabilir… evinizden veya iş yerinizden.

Evde karıncalarla ilgili en büyük sorunlardan biri gıda kontaminasyonu. Karıncalar vücutlarında, kilerlerde ve tezgahlarda sürünerek yayılan bakteriler taşırlar. Sadece birkaç türün hastalık ilettiği bilinmektedir, ancak kiler mallarda veya evin içinde herhangi bir karınca türü bulmak, rahatsızlık yaratan hoş olmayan bir deneyimdir.

Marangoz ve ateş karıncaları gibi bazı türler ek sorunlara neden olur. Bir marangoz karınca istilası, tünelleri ahşap kirişlerden çiğneyerek pahalıya zarar verebilir. Envenomasyon içeren yangın karıncaları, karınca sokmalarına aşırı duyarlı bazı insanlara sıklıkla alerjik reaksiyonlarla sonuçlanan ağrıya ve daha ciddi semptomlara neden olabilir.

Kötü sanitasyon, karınca istilalarının başlıca nedenidir. Lavaboda kirli bulaşıklar bırakmak, tezgahlarda yiyecek artıkları, yerdeki kırıntılar ve sık sık boşaltılmayan çöpler yemek arayan karıncalar için yiyecek kaynakları sağlar. Evlere giren birkaç yem arama ile başlayan şey, karıncaların duvarlarda, çimlerde veya ev vakıfları altında koloniler kurması durumunda büyük bir sorun olabilir.

Karınca Kontrolü
Karınca kontrolü zor olabilir, ancak karıncaların davranışının sizin ve eviniz için nasıl büyük baş ağrısına yol açabileceği hakkında bilmeniz gereken bazı şeyler vardır:

Giriş: Karıncalar mutfak kilerinde veya depo alanlarında su ve tatlı veya yağlı yiyecek maddeleri arayan en küçük çatlaklardan bile geçebilirler.
Koku izleri: Karıncalar, başkalarının yiyecek kaynağını bulduktan sonra izleyecekleri feromonlar içeren görünmez bir kimyasal iz bırakırlar.
Yuva konumları: Evinizin içinde ve çevresinde herhangi bir yere yuva yapabilirler; çimler, duvarlar, kütükler, hatta temeller altında.
Koloni büyüklüğü: Koloniler 300.000 ila 500.000'e kadar sayılabilir ve tüm koloniler tehdit edildiğinde hızla kökünden kayabilir ve yer değiştirebilir.
Koloni Ömrü: Koloni nispeten uzun bir ömür yaşayabilir. İşçi karıncalar yedi yıl yaşayabilir ve kraliçe 15 yıl yaşayabilir.

Yaşam Döngüsü ve Üreme
Karınca yaşam döngüsünün dört farklı ve çok farklı yaşam aşaması vardır: yumurta, larva, pupa ve yetişkin. Bu tam metamorfoz olarak bilinir. Karınca türlerine ve çevresel faktörlere bağlı olarak yaşam döngüsünün tamamlanması genellikle birkaç haftadan birkaç aya kadar sürer.

Yumurtalar

Erkek bir karınca ile başarılı bir şekilde eşleşen bir dişi karınca, yumurta bırakan bir kraliçe karınca olacaktır. Verimli kraliçeler bir yuva (koloni) başlatmak ve yumurta bırakmaya başlamak için korunaklı bir yer seçerler. Karınca yumurtaları çok küçüktür - bir milimetrenin sadece yarısı kadar. Yumurtalar ayrıca oval, beyaz ve şeffaftır.

Larvalar

Yumurta evresinde yaklaşık 1-2 hafta sonra, grub benzeri, bacaksız karınca larvaları yumurtadan çıkar. Bu aşamada iştahsız bir iştah vardır ve yetişkin karıncalar zamanlarının çoğunu larvaları sindirdikleri ve pişirdikleri yiyecek ve sıvılarla beslerler.

Pupa

Larvalar eridikten ve ciltlerini döküldükten sonra pupa evresine dönüşürler. Gözbebekleri, bacakları ve antenleri katlanmış ve pupa gövdesine bastırılmış olması dışında yetişkinler gibi görünmektedir. Başlangıçta, karınca pupaları genellikle beyazdır, ancak yaşlandıkça yavaşça daha koyu renk alırlar. Karınca türüne bağlı olarak pupalar koruyucu bir koza içine yerleştirilebilir.

Yetişkin

Pupa aşaması tamamlandığında, yetişkin karınca sahneye gelir. Ortaya çıktığı zaman, yetişkin karınca tamamen büyür, ancak yaşlandıkça renk koyulaşır. Yetişkin karıncalar üç farklı koloni kastından biridir; kraliçeler, işçiler veya erkekler. Kraliçeler, tüm yumurtaları bir kolonide tutan verimli dişilerdir. İşçiler üremeyen, ancak yiyecek toplayan dişilerdir; larvaları besleyin; ve yuvayı koruyup temizleyin. İşçiler kanatsızdır ve yiyecek için yiyecek aradığı veya koloniyi davetsiz misafirlerden koruduğu görülen işçi aşamasıdır. Erkek karıncalar kanatlıdır, ancak tek görevleri, sürülme sürecinde kraliçelerle çiftleşmektir.

Resim
X
Hemen Ara